Trendi fotótapéták 2020 és 2021 -ben is.

Trendi fotótapéták 2020 és 2021 -ben is.

2020 Július 1

Ha rögtön bele szeretnék vágni a közepébe akkor az egyik legfontosabb előnye egy fotótapétának vagy ahogy még nevezik fali posztereknek a klasszikus tapétával szemben, hogy a minta léptéke sokan nagyobb, hiszen míg egy tapétánál az 53cm -es csík behatárolja a mintázat méretét, addig egy fali poszternél vagy fotótapétánál a részek egy nagy mintává állnak össze. A lakberendezési trendek azt mutatják, hogy sok esetben a választott mintával már nem az egész szobát viszik körbe a tervezők, hanem fókuszpontokkal kiemelnek egy-egy részt az enteriőrben. Egy óriás fotótapétával ezt az igényt sokszor sokkal hangsúlyosabbá tudjuk tenni.

A fali poszter gyártók száma és a nyomtatási technológia fejlődésen köszönhetően a kínálat is rendkívül sokszínűvé vált. Anno egy boltba betérve választhattuk 10 minta közül, míg mostanság naponta jelennek meg tucatszám trendkövető minták. Szerencsére az erdei tájkép kategória árnyékából kilépve számtalan modern minta közül válogathatunk. Az utóbbi pár évben egyre hangsúlyosabbá váltak a geometrikus minták, illetve a skandináv irányzat. Ezek a minták a letisztultság mellett tökéletesen tudnak illeszkedni egy trendinek számító modern enteriőrbe.

A fotótapéták, legjellemzőbb 2020 és 2021 -es stílus irányzatai:

  • Skandináv
  • Vintage
  • Modern
  • Gyerek

Nem mehetünk el szó nélkül a fotótapéták anyaghasználata mellett sem, hiszen a trendi minták után talán ebben tapasztalhatjuk a legnagyobb fejlődést. Míg régebben csak a klasszikus úgynevezett blue back papír léteztet, addig napjainkban ahogyan a tapétáknál is a fotótapétáknál is egyre nagyobb teret nyer a vlies anyag, ezzel megkönnyítve a poszter felrakását, valamint szélesítve a felhasználható helyiségek számát. A papírral ellentétben egy vlies fotótapétát már párásabb helyiségekben is bátran alkalmazhatjuk. Legjellemzőbb tulajdonsága ennek a hordozónak, hogy páraáteresztő, mérettartó ugyanakkor rugalmas és ha pár éven belül mégis megunnánk a akkor egy mozdulattal maradvány nélkül eltávolíthatjuk.

Egy másik nagyon fontos szempont lehet a tisztíthatóság. Szerencsére napjainkban erre is találhatunk már megoldást. Ezeket a fotótapétákat hívjuk úgynevezett vinyl ffotótapétáknak. A vinyl felület egy speciális műanyag bevonatos réteget jelent a hordozóanyagon. Ilyen fotótapéták esetében akár nedves ronggyal is bátran nekieshetünk a felületnek. A vinyl felületű fotótapéták víztaszítóak, így akár egy nagyon nedves helyiségben mint például egy fürdőszoba is alkalmazhatóak. Fontos ugyanakkor, hogy közvetlen víz nem érheti a felületét, tehát zuhanykabinban már nem használható.

A fali poszterek, fotótapéták anyagai:

  • papír
  • vlies
  • vinyl

Egy másik érdekes igény ami felmerülőben van napjainkban a teljes egyedi fotótapéta készítés. Ezt az igényt alapvetően két csoportra lehet osztani. Egyrészt a fotótapéta mérete, de talán ami még fontosabb a poszter mintája. A poszterem.hu erre is kínál megoldást. Ha megfelelő minőségű nyomtatásra alkalmas fotóval rendelkezel, lehetőség van egy teljesen egyedi fotótapéta gyártására is. Két fontos kritérium aminek meg kell felelni, a kép minősége aminek 300dpi -nek kell lennie, illetve a kép felbontásának aminek legalább 4000x2600 px- nek kell lennie. Az egyedi fali poszter készítés egy speciális terep, hiszen itt előre ellenőrizni kell azokat a kritériumokat, amiket a gyártók a kész mintáknál már megtettek helyettünk. Fontos tudnunk, hogy a kép felbontása behatárolja a maximális méretet amiben az egyedi gyártású fotótapéta elkészülhet.

Ha egyedi készítésű fotótapétát szeretnél kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot.

Összegezve elmondható, hogy a fotótapéták újabb virágkora köszöntött ránk. Bátran alkalmazzuk ezt a lakásdekorációs elemet hiszen egy festett falnál, sokkal hangsúlyosabb hangulatot tudunk kialakítani, illetve a fejlődő alapanyagoknak köszönhetően már szakemberre sincs szükségünk a felrakásához.

Tredni óriás fali poszter, fotótapéta minták 2020 -ban és 2021 -ben is

Vissza